Cursus moestuinieren

Na het succes in de afgelopen jaren gaan we ook in 2018 weer een basiscursus moestuinieren organiseren. De cursus zal weer gehouden worden op het terrein van de EAV, de Eerste Apeldoornse Volkstuindersvereniging aan de Landdrostlaan 22 te Apeldoorn. Deze cursus wordt georganiseerd door Groei&Bloei Apeldoorn in samenwerking met de EAV en de VTAZ, de Volkstuin Vereniging Apeldoorn Zuid.

De cursus bestaat uit 10 cursusochtenden op zaterdag 7 april, dan 21 april en vervolgens de eerste zaterdagen van de maanden mei t/m december. Een cursusochtend bestaat uit één uur theorie van 09.00 tot 10.00 uur in het clubhuis van de EAV en daarna één uur praktijk op je eigen stukje grond op het complex van de EAV. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je tussen de lessen door je tuintje onderhoud met onkruid wieden, los houden van de grond en water geven als dat nodig is.

De volgende onderwerpen zullen aan de orde komen tijdens de theorie: grondbewerking, bemesting, zaaien, wisselteelt, composteren, permacultuur, tuinieren op een volkstuinderscomplex, oogsten, bewaren en inmaken.

De teelt van minimaal 20 soorten groentes en de oogst van deze groenten wordt in theorie en praktijk duidelijk gemaakt in een informele sfeer.

De prijs voor deze cursus bedraagt €70.- voor G&B leden en leden van de volkstuinverenigingen of degene die op de wachtlijst staan voor een tuintje. Niet-leden betalen € 95.-

Voor deze prijs krijg je dus 10 cursus ochtenden theorie met koffie of thee, praktijkbegeleiding, de beschikking over een eigen stukje grond en zaai- en plantmateriaal. Je dient zelf gereedschap mee te brengen.

Opgeven kan via de site van Groei&Bloei,

Voor inlichtingen kunt u terecht bij Mart Nederhof: martnederhof@planet.nl